Geëncrypte pakketten aanmaken

U kunt uw gegevens beschermen bij het verzenden van bestanden naar gebruikers buiten het bedrijfsnetwerk, door geëncrypte pakketten te gebruiken. Geëncrypte pakketten kunnen handig zijn voor het overbrengen van grote bestanden op verwisselbare schijven, aangezien e-mailclients beperkingen voor de bestandsgrootte hebben.

Voordat geëncrypte pakketten worden gemaakt, vraagt Kaspersky Endpoint Security de gebruiker om een wachtwoord. Voor een betrouwbare bescherming van de gegevens kunt u de Controle van wachtwoordsterkte inschakelen en de vereisten voor wachtwoordsterkte specificeren. Dit voorkomt dat gebruikers korte en eenvoudige wachtwoorden gebruiken, bijvoorbeeld 1234.

Controle van wachtwoordsterkte inschakelen bij het maken van geëncrypte archieven in de Beheerconsole (MMC)

Controle van wachtwoordsterkte inschakelen bij het maken van geëncrypte archieven in de webconsole

U kunt geëncrypte pakketten maken op computers waarop Kaspersky Endpoint Security is geïnstalleerd en waarop File Level Encryption beschikbaar is.

Wanneer u een bestand toevoegt aan het geëncrypte pakket waarvan de inhoud zich in de OneDrive-cloudopslag bevindt, downloadt Kaspersky Endpoint Security de inhoud van de bestanden en voert het de encryptie uit.

Zo maakt u een geëncrypt pakket aan:

1. Selecteer in een bestandsbeheerder de bestanden of mappen die u aan het geëncrypte pakket wilt toevoegen. Klik rechts om het contextmenu ervan te openen.
  2. Selecteer in het contextmenu de optie Nieuw geëncrypt pakket (zie onderstaande afbeelding).

Een geëncrypt pakket maken

3. Geef in het geopende venster het wachtwoord op en bevestig het.

Het wachtwoord moet voldoen aan de complexiteitscriteria die in het beleid zijn gespecificeerd.

4. Klik op Maken.

Het aanmaken van het geëncrypte pakket wordt gestart. Kaspersky Endpoint Security comprimeert geen bestanden wanneer het een geëncrypt pakket aanmaakt. Wanneer het proces is voltooid, wordt een zelfuitpakkend, met een wachtwoord beveiligd, geëncrypt pakket (een uitvoerbaar bestand met de extensie .exe) ) gemaakt in de geselecteerde bestemmingsmap.

Wanneer u toegang wilt krijgen tot bestanden in een geëncrypt pakket, dubbelklikt u erop om de wizard Uitpakken te starten en voert u het wachtwoord in. Als u uw wachtwoord bent vergeten of kwijtgeraakt, is het niet mogelijk om het te herstellen en toegang te krijgen tot de bestanden in het geëncrypte pakket. U kunt het geëncrypte pakket opnieuw maken.